Rozhovor se Sylvou Vojtíškovou z Rodina cestuje

Testování na dětech povoleno

Zkušební verze předplatného Pošty pro děti dobrodruhů odstartovala již na jaře 2022. Jarní testovací fází prošlo i více než 20 dětí, jejichž rodiče nám posílali zpětnou vazbu. Ujistili jsme se díky tomu, že balíčky jsou opravdu nejvhodnější pro děti ve věku 5 až 8 let. Zároveň nás potěšilo, že si každé dítě v balíčcích našlo své oblíbené aktivity. Pomyslný žebříček vedou samotné dopisy od pejska dobrodruha, holandské bingo nebo například mini knížky s lokálními příběhy, které si děti samy sestavují. Rodiče nám píší, že se děti spontánně ptají, kdy dorazí další pošta, a to nám dává motivaci připravovat dobrodružství z nových zemí. 

 

Rodina cestuje a také testuje

Mezi prvními testery předplatného byla i cestovatelka, povoláním učitelka a v neposlední řadě akční maminka tří dětí – Sylva Vojtíšková. Její blog Rodina cestuje je inspirací pro mnoho rodičů dobrodružných povah.

 

Sylva v rozhovoru popisuje svoje zkušenosti s předplatným balíčků, které jejím dětem posílá pejsek cestovatel – Timtom Haf.

 

TTH: Sylvo, ty jsi povoláním učitelka, co bys doporučila za materiály a pomůcky rodičům, kteří chtějí doma naučit děti něco o světě?

 

Sylva: Nejdřív bych chtěla říct, že pokud chcete z dítěte vychovat člověka, který bude mít přehled o světě kolem nás, je dobré s tím začít co nejdříve. Na trhu je velké množství knížek i her, které dětem nenásilnou, zábavnou formou ukazují, jak svět vypadá. Skvělým začátkem je třeba globus. Potom doporučuji Kouzelné čtení od Albi – Atlas světa. K sehnání jsou i společenské hry, karty nebo puzzle. A v neposlední řadě je tu i Pošta pro děti dobrodruhů, která prostřednictvím Timtoma Hafa, pejska cestovatele, seznamuje děti interaktivní a kreativní formou s různými zeměmi světa.

 

TTH: S balíčky od Timtoma Hafa máš ty i tvoje děti už zkušenost, v čem vidíš jejich hlavní přínos?

 

Sylva: Za děti jsem ocenila personalizaci dopisů. Naše děti vydržely poslouchat, co se v dopisu píše, protože pejsek psal přímo jim a oslovoval je jmény, to je zaujalo. Učení je baví a ani neví, že se učí. Na balíčcích se mi líbí, jak je v nich všechno propojené a pokaždé najdeme nové aktivity. Tím, že je celý projekt určený pro děti, které většinou ještě neumí tolik číst, dává mi smysl i čas, který tím děti tráví spolu s rodiči. Dítě tak má v případě otázek po ruce někoho, kdo mu pomůže najít odpovědi. Zároveň jsme díky balíčkům získali různé hry, které od té doby hrajeme doma i na cestách. A v neposlední řadě oceňuji pestrost aktivit, například rozvoj jemné motoriky. 

 

TTH: Pro koho jsou podle tvého názoru balíčky vhodnou volbou?

 

Sylva: Předplatné balíčků bych doporučila rodičům, kterým záleží na vzdělávání a obecném rozhledu jejich dětí. Jsou skvělou volbou pro rodiče, kteří chtějí dát svým dětem něco navíc a nejsou třeba tak kreativní jako Lucka, autorka projektu. V balíčcích je vše už připravené a zároveň to není věc, kterou rodič jen koupí a nechá dítě, aby si s tím samo hrálo. Nakonec bych asi zmínila ještě to, že balíčky chodí poštou a jsou adresované přímo dětem. Děti se pak těší, kdy zase uvidí další zásilku od pejska cestovatele ve schránce.

 

Děkujeme Sylvě za rozhovor a zveme vás na její stránky, kde mimo jiné píše i o nás a o tom, jak v dětech pěstovat lásku k zeměpisu.

 

Lucka

Zpět do obchodu