6 věcí do letadla nebo auta, díky kterým zvládnete cestu s malými dětmi

Máte zarezervovaný zájezd, letenku nebo ubytování a začínáte balit. Plavky, nafukovací kruh, kbelíček a lopatka, trička, ... to všechno je jasné. Co vám ovšem nedá spát minimálně 14 dní před cestou je jedna otázka: „Jak ale zvládneme cestu?!“ Malé děti nejsou většinou zrovna trpělivé a nutnost být připoutáni k sedačce několik hodin většinou nenesou příliš dobře. Máme pro vás seznam 6 věcí, které vám i dětem pomohou zvládnout cestu na jedničku.

1. Vlastní batůžek

children-car-go-school-happy-sweet-faces-sisters Car photo created by pvproductions - www.freepik.com

Zdroj: pvproductions - www.freepik.com 

Nejde pouze o ušetření místa v „dospěláckém“ příručním zavazadle. Tady jde o status! Status malého cestovatele. Nechte děti, aby vám pomohly batůžek zabalit, ať nezapomenete na nic, po čem by se malému cestovateli nebo cestovatelce mohlo stýskat. Nikdo se nechce vracet domů, kvůli zapomenuté nejoblíbenější hračce!

2. Svačina, svačina, svačina, ... a pití

lunch-go-with-fruits-box Food photo created by valeria_aksakova - www.freepik.com

Zdroj: valeria_aksakova - www.freepik.com

Mlsání je zaručená cesta k zabavení malých neposedů. Nakrájené ovoce nebo zelenina, krabička s mixem sušeného ovoce a oříšků (hlavně rozinky prosím!) a za odměnu gumoví medvídci nebo lízátko. Každému, co má rád. A taky vlhčené ubrousky na upatlané packy! Nejdůležitější je ale vlastní lahvička s vodou nebo šťávou.

Tip: Přes letištní kontroly projděte s prázdnou lahvičkou a před nástupem do letadla ji naplňte z veřejného pítka nebo přelejte koupené pití.

.

3. Hry na cestu

little-girl-drawing-coloring Christmas photo created by rawpixel.com - www.freepik.com

Zdroj: rawpixel.com - www.freepik.com

Vezměte s sebou sešit s předtištěnými úkoly, prázdný notýsek či omalovánky se šesti malými pastelkami. Do zavazadla se vám vejde i malé puzzle v sáčku, oblíbená knížka, pár kartiček pexesa, nebo třeba kartičky s kvízem (například Povídačky na cesty od Albi).

Tip: V letadle je ke sklopení stolek ze sedačky, v autě pak stačí rovná podložka, kterou si dítě položí na nohy a tím vznikne malý cestovní stoleček. Cestovní stolečky do auta jdou i koupit, jejich výhodou jsou postranní kapsy na zip, kam si malí cestovatelé mohou uložit třeba pastelky.

4. Velká sluchátka pro malá ouška

little-boy-pink-t-shirt-black-headphones-listening-music Music photo created by mdjaff - www.freepik.com

Zdroj: mdjaff - www.freepik.com 

Sluchátka jsou prostě skvělá. Stačí je připojit k letadlové televizi, nebo na tátův mobil či mámin iPad. Někdy si chceme všichni na chvíli oddechnout.

5. Polštářek

pillow Girl photo created by wayhomestudio - www.freepik.com

Zdroj: wayhomestudio - www.freepik.com

Ideální je nafukovací, nebo i malý obyčejný. Oceníte ho zejména na velké cestě, kdy vás nebude hlava malého cestovatele tlačit do žeber.

6. Plyšoun

girl-hugging-plush-toy Love photo created by freepik - www.freepik.com

Zdroj: freepik - www.freepik.com

Stačí malý, tak akorát do ruky. Takový, co s námi pozoruje krajinu ubíhající kolem, nebo tajně nakoukne mezi sedadla před námi, nebo se zatoulá na letišti, ale neunikne očím ostrahy, která vám ho s úsměvem přinese.

 

7 tipů na pohodovou dovolenou, když už úspěšně dorazíte na místo, jsme pro vás připravili v článku zde.

 

Šťastnou cestu!

Úvodní foto zdroj: standret - www.freepik.com

Zpět do obchodu