6 tipů na dětské knihy o poznávání světa

Někdy se nám zkrátka nechce ven. Buď je venku počasí, že by ani Timtoma Hafa nevyhnal, nebo se dostaví náhlá nemoc. Na tyhle chvíle se vyplatí mít doma vybavenou knihovnu. Také máte rádi, když si s horkým čajem nebo kávou zalezete s dětmi pod deku a cestujete prstem po mapě? Pošmourné dny jsou jako dělané na načerpání inspirace.

Nabídka na knižním trhu je ale prakticky nekonečná. My pro vás proto máme 6 osvědčených knih, vhodných přesně pro nejlepší dětské kamarády Timtoma Hafa.  

1. Začít musíme doma

1

 

Poznej Českou republiku je krásně ilustrovaná kniha pro zvídavé předškoláky. Prostřednictvím příběhu malého Honzíka a jeho dvou mazlíčků děti postupně objevují nejkrásnější místa v Čechách i na Moravě. 

 

2. I malé děti mohou zkoumat svět 

3

 

Odkud se berou řeky? Jak vzniká sopka? Co je to poušť? Planeta Země je mini encyklopedie, ve které děti pod odklápěcími okýnky zjistí vše, co je o Zemi zajímá. Kniha je vhodná pro děti od 3 let.

 

3. Je na čase probádat celý svět

2

 

A proto nemůžeme vynechat Atlas světa pro děti. Lidé, architektura, zvířata, kultura, zvyklosti – to všechno najdete na mapách sedmi ilustrovaných stran s výstižnými popisky.

 

4. O naši planetu je potřeba pečovat

5

 

Jak ale přesně? A o které části planety máme pečovat? A proooč? Odpovědi na tyto zapeklité otázky najdete na stránkách knížky Chci to vědět: Jak zachránit Zemi. Děti jsou často překvapené, že i ony mohou spolu s dospěláky pomáhat ochraňovat naši planetu.

 

5. Otázka, kterou dříve nebo později položí každé dítě

4

 

Kam odešlo mé hovínko?“ Co se stane, když spláchnete záchod? Knížka děti naučí o koloběhu čištění odpadních vod od spláchnutí, přes čističku odpadních vod až po ekologické využití vody a recyklaci. A buďte si jisti, že o nápadité ilustrace v téhle knížce není nouze.

 

6. Kdo se chce vydat na dobrodružství?

6

 

A když už dobrodružství, tak rovnou amazonský Deštný prales. Tahle originální knížka plná 3D prvků dětem přiblíží živočišné obyvatele a rostliny deštného pralesa od řeky až po koruny stromů.

 

Zajímavost na závěr: Věděli jste, že Den dětské knihy se slaví už od roku 1967? Datum 2. dubna bylo vybráno kvůli narozeninám Hanse Christiana Andersena, světoznámého autora dětských knih.

 

Tereza

 

PS: Chcete vědět víc o objevování světa? Přihlašte se k odběru novinek a my vám o všem dáme vědět.

Zpět do obchodu